Picture
V tomto článku vám poradím ako postupujem pri výbere dovolenky last minute. Výraz dovolenka last minute predstavuje výhodný nákup zájazdu za nižšiu cenu. Znie to lákavo a jednoducho, ale opak býva pravdou.

V prvom rade musíme zobrať do úvahy, že cestovné kancelárie nie sú charita a váš sponzor. Z toho dôvodu treba rozlišovať čo je naozaj last minute akcia a naopak čo sa len tak tvári. Zásadou je, že ideálne je kupovať last minute niekoľko dní pred odchodom (2-3). V opačnom prípade radšej porozmýšľajte nad akciou first minute. Obsah dovoleniek last minute spočíva z 10-20% kapacity z pôvodnej ponuky, o ktoré nebol záujem, alebo sa nepredali. Rezervácie bývajú väčšinou časovo limitované a za tento čas musíte rezerváciu uhradiť a podpísať cestovnú zmluvu. Zvyčajne to bývajú 2 hodiny a menej. Pre cestovnú kanceláriu je to biznis, potrebujú predávať a nie čakať, kým si zájazd niekto kúpi. Ak cestujete ako dvojica v danom termíne sa určite pre vás niečo nájde aj keď chcete lacnú dovolenku z menšej ponuky si určite niečo vyberiete a ako som už spomínal vyššie, platí 2-3 dni pred odchodom.

Pobyt mimo sezóny býva každoročne dostatočný a zabraňuje prípadnému zrušeniu alebo zmeny termínu od cestovnej kancelárie. Pokiaľ nemáte vysoké nároky na výber dovolenky a stačí vám, že k moru pôjdete za cenu, ktorá sa oplatí.  Najdôležitejším kritériom býva väčšinou cena. Patríte do tejto skupiny dovolenkárov? Zabudnite na first minute akcie, pre vás je dovolenka last minute „to pravé orechové“. Pre viac informácii nás neváhajte kontaktovať na našej webovej stránke




Leave a Reply.